کدام ادویهها خواص درمانی دارند
حتماً روزانه از انواع ادویهها در تهیه غذا یا خوش طعم کردن چای استفاده میکنیم اما خواص آنها را نمیدانیم با بررسی خواص و ویژگیهای هر ادویه به خواص درمانی آن پی میبریم قطعاً اگر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید دیدتان به طور کلی نسبت به ادویهجات تغییر کرده تا جایی که برای درمان دردهایتان یا جلوگیری از پیری از آن استفاده میکنید.
معرفی انواع ادویه
زردچوبه ، زعفران ، دارچین ، سماق ، رزماری ، زنجبیل ، هل ، پودرسیر ، خردل ، زیره ، نمک و فلفل جزو لیست ادویههای پرکاربرد هستند که از آنها روزانه به طور مداوم استفاده میکنیم.

آشنایی با خواص ادویههای مختلف
زردچوبه :
زردچوبه گیاه زرد رنگ بوده و در مناطق گرمسیری در هند ، تایلند یا مناطقی از ایران یافت میشود ، زردچوبه با داشتن رنگ طبیعی ، طعم و رنگ خاصی به غذا میبخشد این ادویه عجیب خواص بسیار زیادی دارد ؛ مهمترین خواص زردچوبه تقویت سیستم ایمنی ، حفظ سلامت مغز و قلب ، کاهش خطر ابتلا به بیماری ، کاهش التهاب مفاصل و بهبود هضم غذا میتوان اشاره کرد اگر صحبت از خواص ادویهها در طب سنتی باشد حتماً از بزرگترها شنیدهایم اگر زردچوبه را به طور موضعی بر روی بدن قرار دهید به کاهش التهابات به همراه تورم در مراحل درمان شکستگیها و انواع کوفتگیها کمک میکند.
زعفران :
زعفران در برنج ، سوپ ، خورشت و مزهدار کردن جوجه کباب بیشتر استفاده میشود ؛ کاهش سطح قند خون کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ، تقویت میل جنسی ، کمک به کاهش وزن ، از مزایای مصرف زعفران است ، این آنتی اکسیدان قوی آرامش بخش بوده با بهبود خلق و خوی به درمان علائم افسردگی کمک میکند ، کاهش اضطراب ، پیشگیری از سرماخوردگی ، افزایش قدرت ذهنی ، جلوگیری از تنگی نفس و بهبود آن همه و همه از خواص زعفران هستند ، با کمی بررسی خواهیم دید ؛ دهها میلیون پول ، پول یک کیلو زعفران است ، این گیاه با ارزش را در حجم و اندازه کمتر به صورت مثقال یا گرم میفروشند.
دارچین :
برای بخشیدن عطر و طعم به غذا خورشت ، دسرها و کیکها اضافه میشود ، اگر خواص آن را بدانیم مصرف آن را بیشتر کرده حتی در چای خود نیز استفاده میکنیم.

دارچین ادویه حاوی کلسیم ، منیزیم ، آهن و پتاسیم است دارچین جریان خون را پر از اکسیژن کرده خاصیت آنتی اکسیدانی دارد اما این تمام خواص دارچین نیست برای پوست و بیماریهای پوستی ، برای درمان عفونتها برای تقویت مو برای التیام معده برای تنظیم فشار خون نیز استفاده میشود ، جالب است بدانید دارچین با داشتن مواد معدنی ویتامین a و دیگر ویتامینهایی که اشاره کردیم باعث افزایش سطح کلسیم خون و کاهش فشارخون میشود ، قطعاً بهتر است بدانیم دارچین از بیماریهای پارکینسون و آلزایمر جلوگیری میکند ، دارچین دیابت نوع ۲ را نیز درمان میکند مصرف دارچین تاثیر مستقیمی بر روی معده دارد با کاهش نفخ و تولید بزاق و اسید معده ، حرکت روده را بهبود بخشیده به هضم غذا کمک میکند ، همچنین در جلوگیری از ابتلا به تورم روده یبوست و اسهال تاثیر مستقیم دارد.
سماق :
این ادویه ترش و خوشمزه در کشورهایی که مردمش میل به ترشی دارند محبوبتر است از آن در انواع کبابها ، سسها و غذاها نیز استفاده میشود حفظ سلامت قلب ، تقویت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن محافظت از کبد با سلولهای آن کاهش درد و التهابات در بدن و کنترل قند خون از مهمترین خواص سماق است ؛ سماق در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکند در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع سماق در جهان یافت میشود و حضور پرکاربرد آن در طب سنتی به دلیل خواص بیش از اندازه آن می باشد.

زنجبیل :
زنجبیل برای بیماران ریه آنهایی که آسم دارند مفید بوده و تنفسشان را راحتتر میکند ، حتی سرفه را درمان میکند به دلیل خاصیت بیش از حد آن در این زمینه شاهد حضور زنجبیل در شربتهای سرفه هستیم ، به غیر از آن به گردش خون کمک کرده ، سطح قند خون را کاهش میدهد ، تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس همچنین جلوگیری از جذب کلسترول از مهمترین خواص زنجبیل هستند اما دقت کنید طعم تند آن در برخی از افراد که به آن حساسیت دارند باعث شده تا مصرف زنجبیل در کشور ما کاهش یابد در مواردی گزارش شده بعضی از افراد پس از مصرف آن ممکن است دچار حساسیت شوند.
هل :
هل به صورت دانه یا پودر در چای و غذا استفاده میشود ، تاثیرات هل بر روی معده عجیب است این ادویه گرم بوده معده و روده را تقویت میکند ؛ سوء هاضمه و نفخ را بهبود بخشیده از ترشح بیش از حد اسید معده جلوگیری میکند ، تسکین درد معده بهبود کولیت روده از خواص درمانی هل است ، هل گوارش غذا را آسانتر میکند ، هل از تشکیل خلطهای ناشی از معده در گلو جلوگیری میکند.