تفاوت برنج ایرانی و خارجی
شاید در سوپرمارکت توجه شما به دهها مدل برنجی که برای فروش گذاشتن جلب شود برنجهای هندی ، ایرانی ، پاکستانی ، اروگوئهای همه به چشم میخورند این برنجها در بستهبندیهای زیبا هستند همین بستهبندی زیبا و جذاب هر کسی را به خرید برنج وسوسه میکند مقایسه برنجهای ایرانی، خارجی، هندی، پاکستانی و … بسیار دشوار است چرا که باید به برنج موجود در بازارمان بیشتر دقت کنیم، این مسئله برمیگردد به واردات برنج و شرکتهایی که برنج نامرغوب یا برنج ممتاز را وارد میکنند؛ در ادامه خواص برنج را بررسی کرده سپس رازهای تشخیص برنج مرغوب را بیان خواهیم کرد با دانستن این موارد پی بردن به تفاوت برنجهای ایرانی و هندی بسیار ساده است.
خواص برنج
-برنج سرشار از ویتامینهای گروه ب میباشد.
-ویتامین e موجود در برنج در تقویت سیستم عصبی و زیبایی نقش دارد.
-اسید سولفوریک موجود در برنج برای بانوان و به خصوص زنان باردار توصیه میشود.
-کلسیم فسفر و سدیم از دیگر مواد موجود در برنج هستند.
راه های شناخت جنس و مرغوبیت برنج
برنجهای بی کیفیتی از هند و پاکستان در بازار کشورمان دیده میشود در شرایطی که در آن کشورها برنج خوب و مرغوب نیز یافت میشود ، به همین دلیل ممکن است برخی از وارد کنندهها اقدام به واردات برنجهای ارزانتر و نامرغوبتر کنند به همین دلیل در هنگام خرید برنجهای خارجی به مارک و شرکت وارد کننده آن دقت کنید؛ با توجه به این نکته اگر برنج هندی تقلبی یا ساختگی نباشد میتواند جزو بهترین برنجها بوده و با برنج ایرانی رقابت کند.
ویژگیهای برنج ایرانی
برنج ایرانی با داشتن خاصیتهای زیاد انتخاب اول هر ایرانی میباشد اما ممکن است به دلیل قیمت بالا به برنجهای خارجی پناه ببریم. طول یا اندازه مناسب یک دست بودن برنج ،عطر زیاد ، خوشمزه بودن آن از ویژگیهای برنج ایرانی است کیفیت و قیمت برنج ایرانی به منطقه که برنج در آن کشت میشود بستگی دارد به میزان رطوبت خاک ، روش کاشت برنج ، زمان برداشت برنج و نوع بذری که در مراحل کاشت برنج به زمین پاشیده میشود بستگی دارد همانطور که میدانید شمال با داشتن آب فراوان و رطوبت عالی محل مناسبی برای کشت برنج است اما میتوان در سایر نقاط کشور برنج مناسب و ارزانتری نیز پیدا کرد. جالب است بدانید کپک زدن برنج از نشانههای خوب بودن برنج است برای انجام این آزمایش برنج خیس شده را ۴ یا ۵ روز جداگانه نگهدارید اگر کپک زد کیفیت خوب برنج را نشان میدهد .
برنج پاکستانی
برنج پاکستانی با داشتن زمان پخت سریع و عطر مناسب طرفداران زیادی دارد برنج پاکستانی با داشتن فیبر بسیار زیاد باعث کاهش چربی خون و کلسترول شده شانس ابتلا به سکته را کاهش میدهد از دیگر خصوصیت برنج پاکستانی پاکسازی گوارش در هنگام عبور آن از روده میباشد .
برنج هندی
بیشترین نوع برنج هندی موجود در کشور ما از مدلی هستند که اصلاً کشت نمیشوند و در نهایت در کارخانهها تولید شده فرآوری میشود که این مدل تولید مصنوعی است ، مرحله تولید آن به این شکل است که برنج آرد شده در قالبی شکل گرفته سپس ساخته میشود این مدل تولید به یکدست شدن برنج کمک میکند طبق بررسیهای صورت گرفته آلوده بودن و مصنوعی بودن این برنج به اثبات رسیده و مصرف طولانی مدت این برنج آسیبزا میباشد .
علت قد کشیدن برنج هندی چیست
غیر از خاصیت برنج نوع فراوری آن به قد کشیدن برنج هندی کمک میکند در مراحل تولید بعد از فرآوری در دمای حدود ۷۰ درجه نیم جوش شده سپس در معرض هوای خشک قرار میگیرد ، علت قد کشیدن برنج هندی همین روش فرآوری است. ناسالم بودن و وجود مواد مضر در برنجهای هندی به مدل فرآوری آن در کارخانجات هند برمی گردد البته باز هم تاکید میکنیم اگر برنج مرغوب و خوب هندی پیدا کردید حتماً مصرف کنید ، ضرری نخواهد داشت البته تشخیص یا شناخت برنج هندی مرغوب درجه یک کار بسیار سختی است زیرا همانطور که بالا اشاره کردیم پیدا کردن برنج درجه یک هندی ممکن است در بازار ایران بسیار سخت باشد.
تفاوت برنج ایرانی و هندی و پاکستانی
انتخاب نوع برنج کاملاً سلیقهای است ، شما میتوانید هر مدل برنج را به مقدار کم پخته و آن را آزمایش کنید با توجه به نکاتی که تاکنون گفته شد شما تفاوت برنج ایرانی ، پاکستانی و هندی را به خوبی میدانید همانطور که اشاره کردیم کیفیت برنج بسیار مهم است برنج با کیفیت ایرانی در کشور ما به آسانی پیدا میشود اما ممکن است برنج با کیفیت خارجی کمتر یافت شود با توجه به نوع تولید و کیفیت تولید برنج ایرانی ، در قدم اول برنج ایرانی را انتخاب کنید و اگر هم به دنبال برنج هندی با کیفیت یا پاکستانی با کیفیت باشید برای انتخاب بهترین برنج حتماً از برنج فروشان پرتجربه کمک بگیرید.