معایب و مزایای مصرف شیر

آنچه که درباره‌ی چای نمی دانید

تفاوت برنج ایرانی و خارجی

راز شستشوی لباس های مشکی

انواع قهوه و بررسی خواص قهوه

رژیم غذای مناسب لاغری

انتخاب عطر‌‌ بر اساس شخصیت افراد

بهترین شوینده برای نوزاد

بررسی غذای مناسب برای سگ و گربه

معایب و مزایای مصرف شیر

سال‌هاست در سراسر دنیا بین مردم اختلاف نظر درباره شیر وجود دارد بعضی ها می‌گویند شیر خاصیتی نداشته چرا باید لبنیات مصرف بکنیم در صورت که آنزیم هضم آن را نداریم ، حتی برخی‌ها عقیده دارند مصرف شیر مورد نیاز بره است نه انسان از آن طرف برخی از محققان خواص شیر را بررسی کرده اعتقاد دارند یکی از پرخاصیت‌ترین و پر ویتامین‌ترین ماده‌های موجود بر روی زمین شیر است و مصرف روزانه آن را توصیه می‌کنند ، آن ها می‌گویند حتی در آزمایشگاه‌ها نیز ثابت شده که مصرف شیر بر روی تقویت استخوان‌ها، بر روی دستگاه گوارش و معده تاثیر مثبتی دارد به غیر از این نکات ، انتخاب مصرف لبنیات سنتی یا صنعتی باز مسئله دیگر است با ما همراه باشید تا تمام جزئیات را درباره مصرف شیر و لبنیات را بیان کنیم تا با آگاهی کامل این ماده مغذی را بشناسیم.

ارزش غذای موجود در یک لیوان شیر

  • کالری: 148
  • چربی: 8 میلی‌گرم
  • کلسترول: 24  میلی‌گرم
  • سدیم: 99 میلی‌گرم
  • کربوهیدرات: 13 میلی‌گرم
  •  قند: 13 میلی‌گرم
  •  پروتئین: 8 میلی‌گرم

مزایای مصرف شیر و لبنیات

بررسی معایب مصرف لبنیات

فواید شیر برای قلب

کسانی که سندروم متابولیک دارند شانس ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی بیشتری دارند اما مصرف شیر به بهبود این اختلال کمک می‌کند ، بر اساس نظر پزشکان افرادی که دارای بیماری قلبی هستند بهتر است شیر مصرف کنند اما از شیر کم چرب استفاده کنند.

 فواید شیر برای مغز

منیزیم و ویتامین ب موجود در شیر برای مغز بسیار مفید است.

به مهم‌ترین فواید شیر اشاره کردیم به غیر از نکات بالا شیر در تامین کلسیم بدن نقش مهمی داشته به تقویت دندان و استخوان‌ها کمک می‌کند شیر به دلیل داشتن پروتئین بالا و انرژی زیاد به لاغری کمک کرده به طوری که اگر بعد از تمرین مصرف شود به عضله سازی بهتر کمک می‌کند ؛ از همه مهمتر شیر و لبنیات ، سموم موجود در بدن را خنثی کرده از بین می‌برد، شیر سرشار از مواد معدنی ویتامین‌ها و کلسیم بوده از این رو یک غذای کامل به حساب می‌آید.

فواید شیر برای پوست و مو

برخی از مردم شیر را بر روی پوست خود مالیده اثرات آن را مشاهده می‌کند ، لطافت پوست ، باز شدن منافذ پوست و رطوبت رسانی بهتر به پوست از فواید مالیدن شیر است ، مصرف شیر هم باعث رشد و استحکام در ناخن و مو میشود اسید موجود در شیر به شادابی و شفافیت پوست کمک می‌کند مصرف منظم آن باعث آبرسانی بهتر در پوست می‌شود.

معایب مصرف شیر و لبنیات

مصرف بیش از اندازه لبنیات و شیر توصیه نمی‌شود اما خوردن شیر به تمامی افراد بزرگسالان ، میانسالان ، جوانان و کودکان توصیه می‌شود مگر افرادی که با خوردن شیر دچار حساسیت شده یا بعد از خوردن شیر دچار نفخ شدید یا دل درد می‌شوند ، البته برای این افراد شیر بدون لاکتوز تولید می‌شود.

در موارد نادری هم باعث بیماری‌های تنفسی ، بیماری‌های پوستی ، بیماری‌های خونی ،سرطان سرد مزاجی و بی‌حوصلگی می‌شود در صورت بروز مکرر این علائم بعد از مصرف شیر حتماً با پزشک خود مشورت کنید

اجازه دهید این نکته را هم جز معایب شیر اشاره کنیم ممکن است برخی از مردم مواد افزودنی‌های غیر مجاز نظیر ثعلب به شیر اضافه کنند به همین دلیل از مصرف شیرهای باز ، بدون استاندارد حتما خودداری کرده و در هنگام مصرف لبنیات به ارزش غذایی آن که بر روی جعبه آن قرار دارد دقت کنید.

تفاوت لبنیات صنعتی و سنتی در یک نگاه

فرایند استریلیزه و پاستوریزه کردن شیر را حتماً انجام دهید حتی لبنیات سنتی را هم می‌جوشانند این فرآیند باعث از بین رفتن میکروب‌های مضر در شیر می‌شود .

تاثیر تغذیه گاو با علفزار طبیعی در شیر تاثیر مستقیم دارد از این رو کارخانه‌هایی که به تغذیه دام خود اهمیت می‌دهند می‌توانند محصول با کیفیت‌تری نسبت به شیوه سنتی ارائه دهند.

شناسایی و درمان به موقع دام ، نحوه شیردوشی از گاو ، تغذیه خوب دام همه و همه در کیفیت شیر موثر هستند و یک دامداری صنعتی به خاطر داشتن پرسنلی متخصص و تجهیزات با استیل مخصوص ، به خوبی می‌تواند شیر مطمئن و با کیفیت تولید کند.

نظارت مستقیم دامپزشکی بر روی کارخانه‌های تولید لبنیات امتیاز مثبتی به شمار می‌آید.

پیمایش به بالا
logo